Man får ju lite tid över iallafall.

Allt suger ju när man är sjuk, men man får ganska mycket gjort.
Även fast jag har svettats som en jävla katt i en bil så har jag hunnit med att tvätt, städa och skriva in recept i min receptbok.
Och under helt tiden har jag varit tyst som en mus. Känns helt mysko nu när jag öppnar munnen och skriker på katterna.
Bobo har varit cp deluxe idag. sprungit omkring och jamat som en galen kåtgubbe. Hon fick lite frihet på balkongen och nu ligger hon och sover och tvättar sig själv. Värt.

Har kollat på Top Chef i två dagar nu. Man blir ju ganska sugen på att laga epic mat.
Lame att dom inte kan göra någon veggiemat dock. Ska man kolla på god veggiemat får man kolla på trädgårdsprogram. Unepic.

Världens godaste maträtt som man borde äta minst en gång i timmen :D
Brukar dock skita totalt i rosmarinen och späda med vin och buljong istället för bara buljong.

Saxat från ICA
Getostrisotto med rostade rödbetor

4 portioner

Ingridienser:
600 g färska rödbetor
1 liter vatten + 2 grönsaks - eller hönsbuljongtärningar
1 gul lök
1/2 msk färsk hackad rosmarin (eller 1/2 tsk torkad)
4 dl risottoris (t ex arborio eller carnaroli)
2 dl vitt vin/matlagningsvin
200 g getost (chèvretyp)
1 dl rostade, hackade nötter (t ex pinje- och hasselnötter)
1 påse ruccola (70 g)
ev balsamicosirap
olivolja
salt och peppar

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200ºC. Skala och klyfta rödbetorna. Blanda dem med 1 msk olja, 1 tsk salt och 1 krm peppar. Rosta på plåt i 30-40 minuter.
2. Koka upp vatten med buljongtärningar.
3. Skala och hacka löken fint. Fräs i 2 msk olja med rosmarinen tills löken blivit mjuk. Tillsätt riset och låt fräsa med 1 minut.
4. Häll i vinet och låt koka in i ca 3 minuter. Rör ner lite av buljongen i omgångar. Koka på svag värme tills riset är "al dente", ca 25 minuter.
5. Dra från plattan och rör ner getosten (ta ev bort kanten först). Risotton ska vara riktigt krämig (tillsätt ev mer buljong). Servera med rödbetor, nötter och rucola och ringla gärna över balsamicosirap.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0